„Оптимист съм, че е по-вероятно вотът на недоверие да не

...
„Оптимист съм, че е по-вероятно вотът на недоверие да не
Коментари Харесай

Гуцанов: На страната е нужна стабилност, не нова изборна спирала

„ Оптимист съм, че е по-вероятно вотът на съмнение да не мине, защото народните представители са положили клетва да служат за богатството и в името на народа. Смятам, че ще се намерят нужните народни представители, които да не поддържат вота на съмнение.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Борислав Гуцанов пред Euronews Bulgaria.

Той акцентира, че това, което е нужно на страната е непоклатимост и предсказуемост, а не ново впускане в спиралата на изборите.

Гуцанов уточни, че чака всеки депутат да гласоподава по съвест, като за него най-естествено е държавното управление да получи поддръжка от редиците на „ Има подобен народ”, които до неотдавна са били сътрудници в ръководството. „ Не изключвам и да има народни представители, които просто да не дойдат в пленарната зала”, добави той.

Според националният представител от левицата е пределно ясно, че икономическите претекстове на вота на съмнение нямат нищо общо с истината. „ Виждаме, че външният ни дълг е намалял по отношение на времето, в което управляваше ГЕРБ.

Износът ни се е нараснал с 2 милиарда лева за първото тримесечие по отношение на ръководството на ГЕРБ. Безработицата също е намаляла”, уточни социалистът.

“Ако вотът на съмнение въпреки всичко успее, още веднъж ще се завърти парламентарната рулетка, както е по Конституция, и имам цялостното съображение да считам, че ще има държавно управление в границите на това Народно заседание и че няма да се стигне до предварителни парламентарни избори”, сподели още Борислав Гуцанов.

Той разяснява и днешното координирано държание на „ Възраждане”, „ Има подобен народ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи да провалят кворума на Народното събрание: „ Днес имаше три точки от изключителна значимост за България. На първо място – КПКОНИ - едната от аргументите, които докара до този избор на съмнение. Втората е енергийните сдружения да бъдат обложени, тъй че свръхпечалбите, които натрупаха да влязат в бюджета на страната. Още един закон, който беше от изключителна значимост – усвояването на средствата по Плана за възобновяване
и резистентност. Вместо това, Народното събрание не заседаваше. Е, обикновено ли е, което направиха от опозицията?”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР