Опресняване на пътната маркировка, възстановяване на унищожената мантинела и намаляване

...
Опресняване на пътната маркировка, възстановяване на унищожената мантинела и намаляване
Коментари Харесай

Нова маркировка и намаляване на скоростта. Какви са мерките след катастрофата на Струма

Опресняване на пътната маркировка, възобновяване на унищожената мантинела и понижаване на макасимално позволената скорост от 120 на 90 км/час.

Това са първите ограничения, които управляващите имат намерение да подхващат на пътния сектор от автомагистрала "Струма " сред Драгичево и Долна Диканя, в който преди седмица стана трагичната от Северна Македония. Тогава при пожар починаха 45 души, а седем бяха ранени.

Мерките бяха оповестени по време на конференция на служебната районна министърка Виолета Комитова. Тя беше упълномощила инспекция на настилката, пътните знаци, ограничаващите системи и хоризонталната маркировка в сектора, въз основа на чиито резултати да бъдат подхванати защитни ограничения.

"Пътната настилка е в положително положение като неравност и противодействие на хлъзгане. Средната линия е с възможни граници на видимост при суха настилка. Видимостта на знаците за ограничаване на скоростта е над допустимото. Поставената мантинела през 2007 г е отговаряла на нормите ", заключи Комитова, представен от "Дневник ".

От Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) преди ден показаха, че в идващите дни при подобаващи метеорологични условия, в региона на злополуката ще бъде направена промяна на мантинелите и ремонт на настилката, повредена от пожара.

По тази причина най-рано до петък, 3 декември, ще бъде възобновено придвижването в посока Благоевград при 31-ви км на автомагистрала "Струма ". Дотогава придвижването от пътен възел "Боснек " до пътен възел "Старо село " за Благоевград ще се реализира в двете посоки в платното в посока София.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР