Определени политици искат в аванс да си осигурят комфорта, който

...
Определени политици искат в аванс да си осигурят комфорта, който
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за българския Магнитски: Този механизъм не е репресивен, а защитен

Определени политици желаят в задатък да си обезпечат комфорта, който са имали след първия лист " Магнитски ", тъй като следва да излезе втора част от листата, само че българската страна е длъжна да предприеме някакви ограничения този път. Това мнение изрази в изявление за БНР Иван Демерджиев - някогашен заместник-министър и министър на правораздаването.

Демерджиев е взел участие в първия стадий от създаването на българско законодателство работата вид " Магнитски " и разяснява тематиката след появилия се в общественото пространство вид на план за български " Магнитски ".

" Този механизъм не е наказателен, този механизъм е предпазен, най-малко както беше квалифициран в концепцията ", съобщи някогашният правосъден министър.

" Донякъде прилича, само че не мога да се наемам с еднаквост на този текст с текста, върху който работихме. Създадохме една идея, която представихме пред комисията " Магнитски " в 46-ото Народно заседание. Там бяха огромна част от хората, които сега вземат мнение по въпроса. "

В момента ме удивлява този ентусиазъм тематиката да се разяснява прочувствено, а не професионално, посочи Демерджиев, съгласно който във въпросната комисия тогава не са били получени никакви позиции и мнения след представянето на концепцията.

" Голяма част от хората имаха опция да създадат това на професионално равнище много от дълго време. "

Наложените наказания по " Магнитски " застрашаваха извънредно доста националната сигурност, тъй като можеха да блокират работата на банкови институции и основни обществени предприятия, посочи някогашният заместник-министър и министър на правораздаването.

" Идеята беше не да се засегне някой безпричинно, а да се отбрани страната от дейностите на лица, които са попаднали в сходни описи или лица, които са попаднали в сходни описи, само че заплашват по същия метод сигурността на страната. "

В предаването " Преди всички " Иван Демерджиев добави още, че е било планувано решенията да се вземат от Министерския съвет, само че да има " спомагателен орган ". Той увери, че " в нито един от разновидностите не е предвиждано да има орган, който независимо да взема решения и да включва или изключва лица от описите на тези лица, които заплашват с дейностите си националната сигурност ".

Това е било написано да става " въз основа на данни, които се разискват на междуведомствен съвет ", който да прави стимулирано предложение към Министерския съвет, стана ясно още от думите на Демерджиев.

Тук никой не планува запориране на парцели, посочи Иван Демерджиев. По думите му става въпрос за привършване на договорни връзки на избрани държавни органи, обществени предприятия и стратегически обекти с лица от листата.

" Нито е предвиждана някаква конфискация, нито са предвиждани някакви интензивни ограничения, които дотам да обиден правата и ползите им, че това засягане да бъде непоправимо, както сега се тръби в медиите. "

В концепцията е било планувано авансово осъществяване, каквото имат редица административни актове, сподели Демерджиев.

Тревожен е фактът, че лица, включени в листата " Магнитски " " не престават да оперират в страната умерено, като че ли нищо не се е случило ", акцентира той.

Демерджиев изрази вяра " ръководещите да не се уплашат и този спор да продължи, само че на професионално равнище ", тъй като сега позициите не са юридически, а политически и " искрено са ориентирани към лицата, които вероятно ще попаднат във втория лист " Магнитски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР