Оправдаха се очакванията за по-хладно време и валежи на много

...
Оправдаха се очакванията за по-хладно време и валежи на много
Коментари Харесай

Валежи и още по-хладно време утре

Оправдаха се упованията за по-хладно време и превалявания на доста места в страната през днешния ден. Във Видин, след 32° през вчерашния ден, през днешния ден оптималната температура е едвам 26°, а в София, където с изключение на пороен дъжд, падна и градушка с диаметър 6 милиметра, е малко над 27°.

Валежи и гръмотевици ще има и през нощта, основно в северозападната половина от страната, по-интензивни и обилни по количество на обособени места в централната част на Дунавската низина.

Код жълто за местни интензивни превалявания, гръмотевици и условия и за градушки е в действие на следващия ден в 5 области от Югоизточна България и планинските региони на областите Пловдив и Стара Загора.

Максималните температури към този момент в цялата страна ще се намалят и ще бъдат сред 26° и 31°. Ще духа слаб, в Дунавската низина, където ще доминира слънчево време - сдържан северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има гръмотевични стихии и превалявания, на обособени места интензивни. Ще бъде прохладно, с сдържан северозападен вятър, само че вълнението на морето ще бъде едва. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е към 26°.



Лоши условия за туризъм в планините на следващия ден - ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Ще има превалявания, в обособени региони - обилни по количество и съпроводени от гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки.



Облачно и дъждовно ще бъде на следващия ден и в доста региони от Европа . Слънчево ще се задържи във Франция, източните елементи на Европейска Русия, както и съвсем на всички места в Испания и Италия.

На Балканите - студеният атмосферен фронт, причина за захлаждането и у нас, на следващия ден ще доближи и югоизточните региони, където се чакат превалявания и гръмотевици. В западните елементи от полуострова ще превали единствено на обособени места, само че в Албания се чакат обилни количества.



У нас , в околните дни ще бъде най-вече слънчево, с валежи в петък в Източна България, а в събота и неделя - основно в западната половина от страната. Температурите едва и краткотрайно ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР