Опозиционната Лейбъристка партия в Обединеното кралство постигна съществено предимство по

...
Опозиционната Лейбъристка партия в Обединеното кралство постигна съществено предимство по
Коментари Харесай

Растящите разходи обърнаха тенденциите

Опозиционната Лейбъристка партия в Обединеното кралство реализира значително преимущество във връзка с равнището на поддръжка пред ръководещата Консервативна партия. Данни от изследване на социологическата компания YouGov, демонстрира, че това се случва на фона на всеобщо публично неодобрение от дейностите на държавното управление за битка с възходящите разноски за живот.

Анкетата сподели, че поддръжката на лейбъристите е 43%, което е с 15 процентни пункта повече от 28% на консерваторите. Това е най-голямата разлика от 2013 година През седмицата равнището на поддръжка за партията под управлението на Сайръс Стармър се увеличи с 4 процентни пункта.

На общите избори през 2019 година 43,6% от гласоподавателите са дали своят вот за консерваторите. Сега всеки десети, който се довери на торите преди три години, сподели, че е подготвен да даде късмет на опозицията, която е отвън властта от 2010 година насам. Резултатите от актуалното допитване ускоряват опасенията, че консерваторите може да сполетят злополучие на изборите през 2024 година, без значение кой ще стане техен нов водач и министър-председател на Англия след две седмици и половина.

Борис Джонсън разгласи оставката си като водач на Консервативната партия на 7 юли, когато съвсем 60 души предизвикателно напуснаха неговото държавно управление. Нов водач на торите, който ще управлява държавното управление, ще бъде определен на 5 септември.

През март основаният в Лондон Център за стопански и бизнес проучвания разгласява отчет, предупреждаващ, че Обединеното кралство е застрашено от най-големия спад на виталния стандарт от 50-те години на предишния век. По публични данни инфлацията в страната през юли е повишена до 10,1% на годишна база. Инфлацията се форсира от внезапното повишаване на цените на храните, горивата и електрическата енергия, провокирано от спора в Украйна и икономическата борба сред Руската федерация и Запада. Според последните оценки на Bank of England през есента инфлацията в страната може да надвиши 13%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР