Опитният разпределител Георги Братоев остана извън състава на националния отбор

...
Опитният разпределител Георги Братоев остана извън състава на националния отбор
Коментари Харесай

Пранди няма да разчита на Братоев в квалификацията за Евроволей `21

Опитният разпределител Георги Братоев остана отвън състава на националния тим по волейбол за квалификацията за европейско състезание през 2021 година Селекционерът Силвано Пранди остави 33-годишния плеймейкър отвън групата от 14 състезатели, които ще пътуват за шампионата в Хадера (Изр, 12-17 януари).

" Няма драми. Решението е на треньорския щаб и е чисто спортно-техническо - изясни пред BGvolleyball.com мениджърът на А отбора Стефан Чолаков. - Мотивите са, че за европейската подготовка би трябвало да заминат най-подготвените и в най-хубаво положение състезатели сега. В понеделник, преди заминаването ще бъде обявена групата от 14 волейболисти. "

Преди две години Георги Братоев влезе в персонален спор със Силвано Пранди след ранното отпадане на България от Евроволей `19. Разпределителят, който и тогава остана отвън състава за шампионата на Стария континент, си разреши да напише във " Facebook ": " Мнoгo мoля дa имa възрacтoвa грaницa зa хoрaтa, кoитo ръкoвoдят oтбoри, в кaкъвтo и дa билo cпoрт. Дoкaзaнo cлeд 70 дeмeнциятa зacягa дocтa гoлям прoцeнт oт хoрaтa!!!``

Още в края на 2019 година Братоев беше върнат в националния отбор персонално от към момента неофициалния по това време нов президент на федерацията Любомир Ганев, с цел да се включи в подготовката за олимпийската подготовка в Берлин при започване на предходната година. В последна сметка Георги отпадна и от оня шампионат, като формалната оповестена причина беше травма.

Сега на негово място Пранди е повикал Валентин Станков от " Левски ". Като титулярен плеймейкър в Израел се чака да играе разпределителят на италианския " Чистерна " (Латина) Георги Сеганов. Съперници на " трикольорите " ще бъдат домакините и Австрия, като противниците ще се срещнат всеки против всеки по два пъти. Само първото място в крайното класиране подсигурява присъединяване на Евроволей `21. Всички мачове на нашите ще бъдат предавани директно по Българска национална телевизия 3.

 

ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИЯ

13 януари (сряда), 18:55 ч.: Австрия - България

14 януари (четвъртък), 18:55 ч.: България - Израел

16 януари (събота), 20:55 ч.: България - Австрия

17 януари (неделя), 19:55 ч.: Израел - България
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР