Опитният нидерландски футболен треньор Дик Адвокаат беше назначен днес за

...
Опитният нидерландски футболен треньор Дик Адвокаат беше назначен днес за
Коментари Харесай

Назначиха легендарен нидерландец за селекционер на Ирак

Опитният нидерландски футболен треньор Дик Адвокаат беше назначен през днешния ден за селекционер на националния тим на Ирак. Задачата пред Адвокаат е да ги класира за Световното състезание в Катар през 2022-а година, откакто отборът стигна до финалната права. Негов асистент ще бъде някогашният старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович, който напуща Вилем II (Тилбург) и отива помощник на Адвокаат в азиатската страна.

Петрович освен съумя да избави Вилем II от изпадане, само че и беше определен за треньор на месеца в една от анкетите. Сега околните му връзки с опитния експерт са изиграли роля да бъде извикан в националния тим на Ирак. Ирак стигна до третия и финален квалификационен кръг в зона Азия, където попадна дружно с Иран, Република Корея, ОАЕ, Сирия и Ливан. В другата група В също са шест тима. Първите два състава от всяка група отива непосредствено на Мондиал 2022 в Катар, а заелите третите места играят бараж за още една позиция.

Все още обаче няма изясненост къде отборът на Ирак ще играе домакинските си мачове, защото ситуацията в страната не е изключително спокойна. Същото е ситуацията в Сирия, които обаче обявиха домашен стадион в Йордания. Още повече, че Ирак започва мачовете против Република Корея на 2-и септември като посетител, а пет дни по-късно би трябвало да одобри районния противник Иран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР