Опитите на САЩ да използват потенциала на други държави с

...
Опитите на САЩ да използват потенциала на други държави с
Коментари Харесай

Пекин: Плановете на САЩ за сдържане на Китай чрез други са обречени

Опитите на Съединени американски щати да употребяват капацитета на други страни за въздържане на Китай са безпреспективни и няма да завършат с триумф, написа в публицистична статия китайския вестник Global Times, предава ТАСС.  Обичайно зад такива разбори се крие формалната китайска позиция.

„ Съединени американски щати няма да съумеят да привлекат други страни, с цел да окажат възпиращ резултат върху Китай. Вашингтон би трябвало да разбере, че нито Русия, нито която и да е друга страна няма да се съгласи да бъде негова марионетка за такива цели “, написа още китайското издание, разяснявайки изказването на съветския външен министър Сергей Лавров по отношение на нежеланието на Москва да утежни връзките си с Пекин, с цел да угоди на Вашингтон. Китай се намира в централната част на международната сцена, до момента в който Съединени американски щати се отдръпва към „ острова от епохата на Студената война и еднополюсния модел “. 

Анализаторите на китайския вестник напомнят, че през последните години Китай непрестанно усилва финансовите вложения в стопанската система на 188 страни и територии, трансформирайки се във втория максимален вложител в света. Те означиха също, че големият пазар на Китай е извънредно прелъстителен за интернационалния бизнес. В резултат на това другите страни са все по-малко заинтригувани да скапват връзките си с Пекин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР