Операцията от последните дни беше правилна. Тя е хуманитарна операция,

...
Операцията от последните дни беше правилна. Тя е хуманитарна операция,
Коментари Харесай

Соломон Паси за удара в Сирия: Правилен и хуманен! Докато Асад управлява в страната ще е страшно

Операцията от последните дни беше вярна. Тя е филантропична интервенция, с цел да избави сирийския народ от в допълнение обгазяване. Тя, за съжление, е доста закъсняла и лимитирана. Това съобщи в ефира на " Събуди се " президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

" Акцията не може да има дълготраен резултат, само че може да се гледа като начало на една по-мащабна интервенция, която може да докара до отстраняването на Башар Асад ", счита той.

" Рибал Асад е доста способен и честен. Беше в България преди време. Ще се виждаме с него в Пекин. Той би могъл да бъде част от решението на сирийския спор. Той не е с Башар Асад, не е и с екстреместите. Човек е с голямо обучение и религия. България би трябвало да следи този човек, тъй като той има огромно развиване ", уточни Паси.

" Конфликтът в Сирия ни интересува. Нас ни дели само Турция. Има половин милион единствено убити по време на тази революция, има десетки милиони разселени и бездомни хора. Ако цялата тази покруса тръгне към Турция, България ще бъде пометена. Ние имаме алчен интерес от мирното решение на този спор ", счита Паси.

Паси реши да цитира Желязната лейди Маргарет Тачър: " Дипломация без оръжие е като оркестър без инструмент. " " Не би трябвало да се плашим от насилието против злото, а против това против почтеното. Хората пробваха с положително да разрешат казуса,но нищо не стана. Аз съм се виждал с Асад през 2002, като външен министър. ", призна Паси.

" България има една присъща европейска позиция. Нормално е да сме в синхрон с казаното и общоприетото в Брюксел ", счита той.

" Тези удари считам, че са разумно начало на една огромна интервенция. Договорката сред Путин и Обама бе доста неверна. Тогава не разрешиха на Башар Асад да убива с химически оръжия, само че му дадоха да прави каквото друго желае. Последвалата нобелова премия за мир е тотално двуличие и предизвика към гибел и гнет. Неясно е дали тези 3 цели са единствените, последните и настоящите химически ресурси на Башар Асад. Докато той води тази страна, това напрежение ще ескалира ", заключи Паси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР