Операторът на газопровода Северен поток 2, който минава по дъното

...
Операторът на газопровода Северен поток 2, който минава по дъното
Коментари Харесай

Първата тръба на Северен поток 2 вече е запълнена с газ

Операторът на газопровода " Северен поток 2 ", който минава по дъното на Балтийско море, съобщи в понеделник, че първата линия на газопровода към този момент е запълнена с механически газ, заяви ТАСС.

" Процедурата за запълване с газ на първата линия на " Северен поток 2 " е приключена, като се били нагнетени към 177 млн. кубически метра механически газ. Този размер гориво обезпечава задоволително налягане, с цел да стартира превозването на газ в бъдеще ", се споделя в изказване на оператора на плана компанията Nord Stream AG.

Очаква се тръбопроводът да получи документ от немския регулатор, с цел да стартират  търговски продажби на природен газ.

" Към 18 октомври процедурата за запълване с газ за първата линия на тръбопровода е приключена. Както е планувано и в сходство с условията за планиране на системата, газопроводът е запълнена с към 177 милиона кубически метра от така наречен " механически газ ", достигащ налягане от 103 бара в тръбопровода. Това налягане е задоволително, с цел да стартира превозването на природен газ в бъдеще ", се споделя в изказването на швейцарския оператор на газопровода.

Продължават стъпките за авансово въвеждане в употреба на втората линия на газопровода, прибавят от компанията.

 Датската енергийна организация разгласи, че Nord Stream 2 AG е изпълнила всички условия за стартиране на газопровода в употреба. Агенцията издаде позволение за градеж на " Северен поток-2 " на 30 октомври 2019 година и позволение за употреба на 1 октомври 2020 година Оттам означават, че Nord Stream 2 AG е изпълнила всички условия, свързани с стадия на строителството, а в този момент - всички условия за употребата на водопровод Б. В известието се акцентира също, че „ остават някои условия преди водопровод А да може да бъде пуснат в употреба “. 

Проектът за газопровода срещна опозиция от страна на Съединените щати, съгласно които той ще усили зависимостта на Европа от съветската сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР