Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закониВъзраждане предлага

...
Опечалени родители настояха за справедливи наказания и нови закониВъзраждане предлага
Коментари Харесай

ПП Възраждане: Автомобилите на пияните шофьори да бъдат спирани от движение

Опечалени родители настояха за обективни санкции и нови закони

" Възраждане " предлага прекъсване от придвижване на автомобила за интервал от една до пет години при шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Петър Петров от ПГ " Възраждане, съобщи Българска телеграфна агенция. Депутатът бе съпроводен от опечалени близки на жертвите от войната по пътищата.

" От " Възраждане " внесохме още на 25 октомври законопроект за промени в Наказателния кодекс за нарастване на глобите отнемане от независимост, завишаване както на долните граници, по този начин и на максимумите на наказванията, на всички тези случаи на пътнотранспортни катастрофи, при които има тежки последствия и гибел на почтени български жители ", съобщи Петров, визирайки случаите на приложимост на алкохол, опиати, шофиране с превишена скорост.

" Ние считаме и сме водени от разбирането, че най-правилната формула за реакция на обществото на тези извънредно тежки като последствия действия е фрапантно нарастване на глобите, добави депутатът. Предлагаме и една нова глоба - прекъсване от придвижване и краткотрайно лишаване на транспортното средство за интервал от една до пет години във всички случаи, в които водачът е заловен след приложимост на алкохол или опиати, посочи Петров. Според Петров би трябвало да бъде комплициран завършек на шофирането след получена условна присъда. На всички ни е писнало да слушаме за водачи с по 20-30 нарушавания, с по пет, с по 10 присъди, които да убиват хора на пътя. Това нещо би трябвало да спре и точно в тази тенденция е нашият законопроект, съобщи Петър Петров. Той посочи, че е реализирано единодушие с ръководителя на Комисията по правни въпроси идната сряда в постоянното съвещание на правната комисия този законопроект да бъде прегледан в незабавен порядък ".

Опечалени родители настояха за обективни санкции и нови закони. Те носеха плакати на починалите си деца и настояха за обективни законови промени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР