Опасността от зараза с коронавирус по време на полет е

...
Опасността от зараза с коронавирус по време на полет е
Коментари Харесай

Коронавирус: Опасността от зараза при полет е подценена


Опасността от болест с ковид по време на полет е прекомерно сериозна. Специалисти считат, че разпоредбите на Еврокомисията за отдалеченост и отбрана във въздухоплаването са незадоволителни.

Според разпоредбите, въведени от Европейската комисия, при пътуванията със аероплан е наложително носенето на маски и спазването на отдалеченост. Във връзка с това условие самолетните компании са длъжни да оставят междинните места в самолетите празни или да оставят свободен всеки втори ред.

В същото време обаче бе казано, че самолетните компании би трябвало да се придържат към тези правила единствено дотолкоз, доколкото го разрешава броят на пасажерите. Ако полетът се запълни напълно, условията за поддържане на отдалеченост на борда отпадат.

Проучванията на немското телевизионно предаване „ Report Mainz " в това време демонстрират, че в последните дни от немски летища са потеглили голям брой напълно запълнени самолети, в които не е била обезпечена никаква отдалеченост. По време на продължителните пътувания дистанцията сред пасажерите не е било повече от 50 сантиметра, а при качванията и слизанията те са били компактно един до различен.

" Твърде рисково

В своя позиция Федералния съюз на немското въздухоплаване беше съобщило, че е „ извънредно невисок “. Това се дължало на носенето на маски и на специфичните филтри, пречистващи въздуха на борда.
Редакцията предлага
Американският академик Кингян Чен обаче счита, че тези изказвания за заблуждаващи. Той е направил детайлни проучвания и стига до извода, че цялостните самолети са „ прекомерно рискови “.Пред немските публицисти той споделя следното: „ Нашите изследвания демонстрират, че капчиците и аерозолните частици могат да циркулират до четири минути из въздуха на самолетната кабина, преди да бъдат филтрирани от климатичната апаратура. “

Най-опасно е местонахождението до някой болен пасажер, който киха и кашля. Според Чен взетите от Европейска комисия ограничения не са задоволителни: „ Авиокомпаниите или би трябвало да оставят междинните седалки празни, или да обезпечават на пасажерите маски с задоволително висока отбрана (FFP2). "

Епидемиологът Тимо Улрихс също подлага на рецензия обстоятелството, че Европейска комисия позволява потреблението на еднократни или на персонално ушити маски като сурогат на поддържането на физическа отдалеченост. „ Ако един болен пътник кашля в маската, под въздействие на налягането в самолетната кабина капчиците могат да летят във всички направления, в това число и настрана - т.е. към седящите в съседство. “ И той упорства самолетните компании да дават маски FFP2 или пък да оставят междинните седалки свободни.

Изчисленията на специалиста по въздушното придвижване Дитер Шолц сочат, че свободната междинна седалка понижава 10 пъти риска от болест. И той е на мнението, че ограниченията, взети от Европейска комисия и самолетните компании, не са задоволителни. „ Така по никакъв метод не биха могли да се предотвратят болестите в самолетите. Авиокомпаниите лъжат, без да се срамят. “

Европейската комисия признава, че има р иск

От своя страна Европейска комисия признава, че заразяването посредством разпръскваните при кашляне и кихане капчици от прилежащи пасажери в самолета е допустимо. „ Искаме да понижим риска, само че не можем да го отстраняваме “, гласи позицията на представител на Комисията.

Евродепутатът Исмаил Ертуд, член на транспортната комисия в Европарламента, подлага на рецензия директивата на Европейски Съюз за самолетните пътувания: „ Това, което е направено, не е задоволително. В Европейския парламент би трябвало да се опитаме да конкретизираме рекомендациите ".

*****

Вижгте и това видео на Дъждовни води:
Уникално от Германия: дъхът на пациента демонстрира дали е инфектиран с коронавирус
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР