Опасността от сериозна авария в някоя от атомните централи в

...
Опасността от сериозна авария в някоя от атомните централи в
Коментари Харесай

Energoatom: 4 украински АЕЦ са в окаяно състояние, гответе се за нов Чернобил до 2020 г.!

Опасността от сериозна повреда в някоя от атомните централи в Украйна е повече от сериозна, заключили са аналитици на Energy Research & Social Science. " Гответе се за нов Чернобил " - с това обезпокоително заглавие излезе списанието Global Research, в което аналитиците бият паника по отношение на идната заплаха. Във връзка с упованията за студена зима и натоварването на украинската енергийна система, рискът от нуклеарна злополука с европейски мащаб е повече от сериозен.

До 2012 година съществува 80-процентна възможност за " сериозна повреда " на една от атомните електростанции на Украйна, споделя се в публикацията. Специалистите акцентират, че поради честите прекъсвания на станциите на въглища в Донбас, се е нараснало натоварването на АЕЦ. Оборудването на тези станции обаче, което е още от времената на Съюз на съветските социалистически републики, е мощно амортизирано.

В Украйна работят общо 4 атомни станции - " Запорожие ", " Ривна " " Хмелницкий " и " Южно-Украйна " От 15-те нуклеарни реактори на тези четири станции, 12 са били въведени в употреба преди 1990 година и имат очакван експлоатационен период 30 години. На процедура всички те към този момент са надживели планувания им живот.

Днес украинските управляващи обезверено изт438скват последните сили на тези руски нуклеарни обекти. По данни на Energoatom, държавните компании, експлоатиращи АЕЦ в Украйна, в първата половина на 2017 година са разпоредили да се усили производството с 13 % (сравнено с 2016 г.). Така били създадени повече от 45 милиарда киловатчаса сила.

Ситуацията се усложнява още повече от това, че Украйна се отхвърли от съветското гориво и мина на доставки от Съединени американски щати. Но руското съоръжение не е приспособено към американския артикул.

В случай на злополука Европейският съюз ще се сблъска освен със съществени екологични проблеми, само че и с бягство на голям брой украинци от зоната на бедствието.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР