опасния град в света през 2021 г. от мексиканската неправителствена

...
опасния град в света през 2021 г. от мексиканската неправителствена
Коментари Харесай

Най-опасният град в света

опасния град в света през 2021 година от мексиканската неправителствена организация Граждански съвет за социална сигурност и наказателно правораздаване. Класацията включва 50 огромни града.

През 2021 година процентът на убийствата в Самора доближи съвсем 197 случая на всеки 100 000 поданици. Следващи в класацията са още седем мексикански града: Сиудад Обрегон, Закатекас, Тихуана, Селая, Сиудад Хуарес, Енсенада и Уруапан. Девето място заема Сейнт Луис, намиращ се в Съединени американски щати. Общо описът включва 18 мексикански града, както е и през 2020 година

„ Мексико е международният епицентър на града с най-голям насилствена смъртност за трета поредна година “ се отбелязва в класацията. „ Това не е случайно, а резултат е от политика, наречена „ обятия вместо патрони “, провеждана от държавното управление на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, който се състои в оставянето на цялостна свободна на незаконните групировки да убиват, отвличат, изнудват и грабят. "

През 2021 година 33 308 души са станали жертви на принуждение в Мексико, съгласно публични данни, с 1246 по-малко от година по-рано. През втората половина на февруари тази година министърът на публичната сигурност и отбраната на жителите на Роза Исела Родригес сподели, че през януари броят на убийствата е достигнал най-ниското си равнище от 5 години. Въпреки това в редица райони напъните на управляващите за битка с престъпността към момента не са дали резултат. От 13 август 2021 година до 16 февруари 2022 година процентът на убийствата се е нараснал с 10% в щата Закатекас, 9% в Мичокан и 5% в щата Мексико.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР