Опашките за броене на гласове за президентските избори в София

...
Опашките за броене на гласове за президентските избори в София
Коментари Харесай

Опашките за броене на гласове в София се извиха по-рано от обикновено

Опашките за преброяване на гласове за президентските избори в София се извиха по-рано от нормално. За разлика от 14 ноември, когато се гласуваше и за парламент, и за президент, на 21 ноември секционните изборни комисии доста по-бързо са завършили и към 22 часа се струпаха внезапно в районните изборни комисии в София.

В " Арена Армеец " се броят гласовете от 23 и 25 МИР (многомандатен изборен район), надлежно 23 и 25 РИК (районна изборна комисия), а в " Asics Arena " (бивша зала " Фестивална " ) се броят гласовете от 24 МИР, т.е. работи 24 РИК.

Както на 14 ноември, и след балотажа за президент организацията е стройна. По сходство на банковите офиси, на огромни електронни табла се изписват следващите номера за обслужване на СИК-овете, които идват. Говорител ги приканва по микрофон да се явят на масите, където чиновници на " Информационно обслужване " първо ревизират документите, а след това следва прекосяване в бранша, където преброители на РИК поемат книжата - протоколите и контролните разписки от машините за гласоподаване.

Първи, както постоянно, се явиха представителите на мобилните секции, които носят гласовете на заболели, инвалиди и карантинирани. Те завършиха с отчитането пред РИК още сред 20,30 и 21 ч.

В 21,30 ч. в 23 РИК към този момент бяха обработени над 120 СИК, в 22,30 ч.в 25 РИК - над 170 СИК.

За разлика от 14 ноември, на 21-ви след балотажа скупчването на представителите на СИК-ове стартира по-рано, още към 22 ч. Въпреки стройната организация, огромни опашки от чакащи се извиха и към 23 ч. те към този момент извършиха отредените за това пространства. Въпреки това, няма изнервени хора.

Сътрудници на РИК прецизно дезинфекцират столовете, обезпечени са храна и питиета. Няма хора без маски.

Районите към двете зали, където са трите РИК, са отцепени от полицията, само че придвижването не е спряно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР