Реконструкция на столичен мол застрашава преминаващи и чакащи градски транспорт

...
Реконструкция на столичен мол застрашава преминаващи и чакащи градски транспорт
Коментари Харесай

Опасен кран застрашава столичани

Реконструкция на столичен мол заплашва преминаващи и чакащи градски превоз на кръстовището на бул. " Александър Стамболийски " и ул. " Опълченска ", осведоми бТВ.

Строителен кран подвига тежки железни детайли, както и големи стъклопакети. Това се случва в час пик над главите на преминаващите и на чакащите градски превоз на спирката.

Заради строителството на процедура тротоарът липсва, има и отчасти затваряне на пътното платно на ул. " Опълченска ", което също основава стеснение за коли и пешеходци.

ДНСК са направили незабавна инспекция по случая. От нея излиза наяве, че разрешението за градеж е годно 10 години напред, а срокът на осведомителната табела е показателен и на процедура строителството може да продължи колкото е нужно.

„ Взети са всички нужни ограничения, доставките на обекта, който към този момент е в много напреднала фаза, се случват постоянно и постоянно се извършват в светлата част на денонощието “, изясни Андон Бакалов – шеф в строителната компания.

По думите му, товарите, които закачва кранът, са постоянно обезопасени. Изграден е кулоар, по който хората минават безвредно, ще бъде построен и още един, добави той.

Мениджърът на строителната компания посочи, че се чака градежът да завърши до към два месеца. Той разполага с всички нужни разрешителни, ще има и в допълнение обезопасяване.

Арх. Николай Диков – зам.- кмет на регион „ Възраждане “, означи пред бТВ, че има получени няколко сигнала и са връчени наставления на възложителя и на надзора.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР