Омбудсманът Диана Ковачева сезира председателя на Комисията за защита на

...
Омбудсманът Диана Ковачева сезира председателя на Комисията за защита на
Коментари Харесай

Омбудсманът сезира КЗП: Мобилните оператори да не вдигат цените

Омбудсманът Диана Ковачева сезира ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев и изпълнителните шефове на “Йеттел България ” ЕАД Джейсън Кинг и на БТК ЕАД ( “Виваком България ” ЕАД) Николай Андреев с искане мобилните оператори да не подвигат цените на услугите си.

“Виваком ” разгласи нарастване на цените си с два лв. за всяка главно и спомагателна услуга, а “Йетел ” повишаване с 15,4 на 100, колкото е средногодишният инфлационен показател на Национален статистически институт.

По какъв метод възходящата инфлация въздейства на цените на телекомуникационните услуги, пита Ковачева. И добавя, че повишаването на горивата и силата не може да е аргумент за планирането увеличени на цените, тъй като “през цялата 2022 година, както и за 2023 година небитовите крайни клиенти на електрическа енергия, получават месечни обезщетения от страната за цените на тока. Що се отнася до цените на горивата, в последните месеци се следи наклонност в посока на понижаване ”, показва Ковачева. Омбудсманът упорства управленията и на двата оператора да преразгледат решенията си за повишаване на услугите им.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР