Националният таксиметров синдикат обяви, че започва безсрочен протест в София

...
Националният таксиметров синдикат обяви, че започва безсрочен протест в София
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори протестират срещу липсата на стоянки

Националният таксиметров профсъюз разгласи, че стартира неопределен митинг в София от през днешния ден. 

Таксиметровите водачи са недоволни от неналичието на задоволително стоянки в столицата. Само в зони „ център “ и „ първа “ са били отстранени 22 места за таксита без спор, показват от организацията. 

Протестът е разгласен, откакто кметът Васил Терзиев не е дал отговор на настояването на Националния таксиметров профсъюз за среща, оповестяват от организацията. Недоволството ще бъде изразено на 131 места в София, избрани от общината за стоянки.

" Васил Терзиев излъга, че е провел диалог с таксиметровия отрасъл. Всъщност по време на митинга направихме опит да изпълним среща с него, само че за жалост и отчаяние на всички протестиращи сътрудници, той си направи среща с организацията " Такси съюз ", която разгласи, че не поддържа митинга ", съобщи Красимир Цветков, ръководител на синдиката пред Българска национална телевизия.

Цветков упорства, че митингът не е проведен от компании, а е на самите водачи.

Освен за повече стоянки, настояванията са и за връзка сред сектора и Центъра за градска подвижност за повдигането на коли, паркирани върху местата, избрани за такситата.

" От 68 в зоната на центъра и необятния център 21 бяха закрити. Отнема ни се достъпът до места, където има сериозен поток от консуматори на услугата. Вкарали сме в общинския бюджет над 26,5 милиона до края на 2023 година. Ние сме си предплатили тези работни места ", сподели още Цветков пред националното радио.

Таксиметровите водачи се заричат да стачкуват, до момента в който не стартират договаряния с представители на Столична община.

Въпреки това Красимир Цветков изясни, че няма да се прави шествие, с цел да не се пречи на софиянци, защото трафикът в града така и така е тежък.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР