Омбудсманът Диана Ковачева предлага да се финансират мерки за топлоизолация

...
Омбудсманът Диана Ковачева предлага да се финансират мерки за топлоизолация
Коментари Харесай

Омбудсманът иска с ПВУ да се санират и тръбите на парното в общите части

Омбудсманът Диана Ковачева предлага да се финансират ограничения за топлоизолация на тръбите от сградните съоръжения за отопление от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Общественият бранител отбелязва редица пропуски и недостатъци в качения за публично разискване план за саниране на жилища. Пропуските са маркирани в мнение, което проф. Ковачева изпрати до служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

В него омбудсманът визира Проекта на Насоки за кандидатстване за даване на средства посредством асортимент на оферти за осъществяване на инвестиция по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий I ", за който е очакван бюджет в размер 1 129 881 600 лева с Данък добавена стойност.

Омбудсманът не схваща за какво в " Допустими действия " от Условията за кандидатстване в Проекта са изключени като ограничения " топлинно уединяване на тръби " по сградните съоръжения.

Липсата на топлоизолация на тръбите на сградните съоръжения за отопление води до икономическа неефективност на централното отопление в тези здания , уточни омбудсманът като добави, че т ази липса води до неодобрение и отвод на потребителят да се отоплява по този метод.

Отделно това, са причина за подаване на многочислените тъжби на жители до омбудсманът, показва Ковачева.

Общественият бранител смята за нужно планът да бъде наново оповестен за разискване , защото не е явен за евентуалните участници, имайки поради възходящият публичен интерес към този план и отправените запитвания към омбудсмана.
 Омбудсманът желае нов период за либерализацията на ел. пазара за бита
Омбудсманът желае нов период за либерализацията на ел. пазара за бита

Оттеглянето на двете цени е вярно решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР