СподелиНадзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи

...
СподелиНадзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи
Коментари Харесай

НОИ реши окончателно: Пенсиите се увеличават с 11% от първи юли

Сподели
Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши нарастването на пенсиите от първи юли да е с 11%. Това заяви служебният обществен министър Ивайло Иванов след съвещанието на Националния застрахователен институт.

Великденските добавки няма да повлияят на нарастването на пенсиите. Едното няма нищо общо с другото. Парламентът не може да взима решения, това е в пълномощията на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, който взима решение с какъв брой да се усилят пенсиите, съобщи на брифинг служебния обществен министър Ивайло Иванов.



„ Политиците не би трябвало да въздействат върху взимането на решенията на един самостоятелен орган, АИКБ не са поискали 10 %, въздържаха се “, добави Иванов.

Решението на Национален осигурителен институт пристигна, откакто от обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ внесоха искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание на 15 май, с което да вземе решение и да задължи Национален осигурителен институт и държавното управление да изпълнят бюджета по този начин, както е гласуван от кабинета „ Денков “.

Искането е импортирано след опита на служебния кабинет да понижи нарастването на пенсиите на 10%, базирайки се на план на отчет на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ), оповестяват от обединението и напомнят, че плануваното в бюджета нарастване на пенсиите от 1 юли е за 11%.

От ПП-ДБ желаеха и чуване на премиера Димитър Главчев по отношение на появилата се информация, че се приготвя нарастване на пенсиите с по-малко от плануваното.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР