Нерегламентираната стока е иззета в рамките на съвместна операция за

...
Нерегламентираната стока е иззета в рамките на съвместна операция за
Коментари Харесай

На ГКПП Капитан Андреево: Конфискуваха голямо количество маркови опаковки за тютюн за наргиле

Нерегламентираната стока е конфискувана в границите на взаимна интервенция за противопоставяне на контрабандата, която се реализира от екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Контролът на влекач с турска регистрация е осъществен на 9 май т.г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Водачът – турски жител, показал документи за транспортираната стока от Турция за Западна Европа. Превозното средство било селектирано за инспекция, в хода на която измежду заявената стока екипите разкрили 28 кашона с 99 000 опаковки за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки. Стоката е арестувана в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая са известени притежателите на марките.

Предлагането на тютюн за наргиле във подправени опаковки освен ощетява комерсиалната марка, подвежда купувачите, само че и евентуално крие опасности за потребителите. Наред с това подправянето на акцизни артикули, за какъвто е систематизиран тютюнът за наргиле в България и в множеството страни от Западна Европа, допуска организирането на незаконни манифактурни производства и незаконни търговски вериги, които нанасят обилни вреди на стопанските системи и бюджетите поради невнесени акцизни и други налози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР