Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко

...
Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко
Коментари Харесай

Омбудсманът иска психолог във всяко училище

Омбудсманът Диана Ковачева упорства да бъде обезпечен психолог във всяко учебно заведение. След онлайн образованието предходната година от ден на ден се усеща потребността от психическа поддръжка измежду учениците от първи клас. В институцията са постъпили сигнали от родители на деца в първи клас, които са споделили, че децата им са почнали да демонстрират експанзия и неспокойствие. Искането за психолог във всяко учебно заведение към този момент е отправено към служебния министър на образованието Николай Денков, уточни обмудсманът Диана Ковачева представена от БНР.

" Родителите споделят, че в действителност децата се усещат демотивирани, подтиснати от обстоятелството, че са в изолираност и в действителност поддържат връзка само през екрана на компютъра или телефона си. За учебните заведения, които нямат учебни психолози в действителност е проблем, тъй като в действителност никой не работи с децата. Затова рекомендацията ми е да се обезпечи опция всяко учебно заведение да употребява услугите на психолог. ", уточни Ковачева.

Миналата образователна година се е отразила зле на учениците от първи клас. Изолацията и невъзможността за независимо учене е повишила тревогата у децата, сподели още Ковачева:

" Все още чакам отговор на министъра. Проведох диалози с него, когато изпратих рекомендацията. Той прояви схващане. Надявам се, че ще могат да вземат поради, тъй като преди години имаше планове в учебните заведения, имаше на всички места учебни психолози, само че с приключването на тази планове, сега няма такива ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР