Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до главния изпълнителен директор на

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до главния изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Омбудсманът с препоръка за удължаване на срока за плащане на пенсиите

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до основния изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Деян Дънешки, в която изрично настоя за удължаването на периода за погашение на пенсиите и добавката към тях.
Освен това проф. Ковачева изиска и работното време на чиновниците, които изплащат пенсиите също да бъде удължено, до момента в който всички възрастни хора получат дължимите суми, тъй че за празниците нито един пенсионер да не остане без пенсия или добавката към нея.
Повод за тази рекомендация са стотиците тъжби на жители, които търсят съдействието на омбудсмана, обезпокоени поради невъзможността да получат пенсиите си и отпуснатата от държавното управление великденска добавка към тях за месец април т.г.
Пенсионерите от няколко дни се редят на опашки пред офисите на „ Български пощи “ и не знаят дали въобще ще могат да получат парите си преди Великден, а също така нямат никаква информация по кое време и по какъв начин ще се изплащат пенсиите и добавките им.
„ Разбирам, че повода за казуса е срив в системата на „ Български пощи “ ЕАД, само че считам, че това не би трябвало да се явява непреодолима спънка за нарушение на гражданските права, главно на хората в пенсионна възраст да получат единствения приход, на който разчитат за оцеляването си – своите пенсии “, написа омбудсманът.
Диана Ковачева акцентира още, че е належащо на налични за жителите места да бъде предоставена подробна информация за организацията и метода на погашение на пенсиите и великденската им добавка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР