Окръжният съд в Пловдив призна за виновен, но произнесе условна

...
Окръжният съд в Пловдив призна за виновен, но произнесе условна
Коментари Харесай

Условна присъда за пияния кантонер, причинил катастрофа с жертва на жп прелез

Окръжният съд в Пловдив призна за отговорен, само че произнесе условна присъда за 61-годишния Кирил Македонски, обвинен за тежката злополука сред трен и лек автомобил на жп прелез на Околовръстния път за Асеновград.

Тъй като обвиненият се призна за отговорен и делото протече по съкратеното правосъдно разследване, присъдата бе понижена с една трета. Така Македонски получи наказване от 2 години и 8 месеца " отнемане от независимост " с изпитателен период от 4 години.

Сигналът за случая бе подаден към 7 часа на 12 ноември м.г. на тел. 112. На охраняемия жп прелез на Околовръстния път за Асеновград, пътнически трен, движещ се от Пловдив за Асеновград, е блъснал лек автомобил Opel Astra, в който са пътували трима мъже. Те бяха откарани в болница, а пет дни по-късно единият от тях - 30-годишен мъж от село Караджово, умря. Причина за пътното произшествие се оказа неспусната железопътна преграда на прелеза. Пробата с дрегер на Македонски сподели 1,8 промила алкохол в издишания въздух. Кръвната проба обаче сочи, че пазачът на охраняемия прелез е бил с 2,61 промила алкохол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР