Окръжният съд в Бургас решава съдбата на 57-годишният Стоян Божев,

...
Окръжният съд в Бургас решава съдбата на 57-годишният Стоян Божев,
Коментари Харесай

Започва делото срещу Стоян Божев, грозят го 20 години затвор заради фатална пиянска свада

Окръжният съд в Бургас взема решение ориста на 57-годишният Стоян Божев, който при започване на август 2020 година умъртви след пиянска кавга собствен другар в жк „ Възраждане “.

В процеса на следствието към този момент изрично е изяснено, че убийството е осъществено с нож в квартирата на 57-годишния мъж. Причина за действието е отхвърли на Живко Георгиев да напусне жилището. Както Флагман.БГ писа още през август, двамата почнали да пият още в ранния следобяд в неделя. Малко по-късно обаче при тях пристигнал хазяинът на Стоян, който настоял купонът да бъде неотложно преустановен и заплашил, че ще изгони наемателя си в противоположен случай.

40-годишният Живко обаче изрично отказал, траял да пие, а малко по-късно и задремал. Стоян излязъл на улицата да разноски кучето си, нямало го повече от 2 часа, само че като се прибрал видял, че всичката ракия е изпита. Опитвайки към този момент по всякакъв начин да изгони неканения си посетител, той излязъл на улицата да търси подпомагане. След всички безуспешни опити той се прибрал вкъщи си и седнал с тил към пияния Живко.

По думите на обвинения, гостът му малко по-късно се нахвърлил върху него и самичък се нанизал на нож, с който Стоян режел салата от домати и краставици.

Деянието е квалифицирано по член 115 от Наказателен кодекс и макар пледиранията на обвинения, че убийството е станало инцидентно в развой на самоотбрана, това не е почетено от съда. Начало на делото се дава старт на 25 март. 2021 година, а в случай че бъде приет за отговорен 57-годишният Стоян Божев ще се озове в пандиза за период сред 10 и 20 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР