Промените в схемата на паркоместата по столичния бул. Витоша и

...
Промените в схемата на паркоместата по столичния бул. Витоша и
Коментари Харесай

Подигравки заляха мрежата заради новото паркиране по столичните ''Витоша'' и ''Патриарх Евтимий''

Промените в схемата на паркоместата по столичния бул. " Витоша " и бул. " Патриарх Евтимий " разбуниха духовете на софиянци в обществените мрежи. От дни във Facebook се води спор - положителни ли са измененията, или не.

След скоростен ремонт велосипедната алея бе свалена на пътното платно, а пътните ленти - стеснени. Паркирането към този момент ще се случва по метода " рибена кост ", което по думите на общинските съветници от ПП-ДБ-СС било въведено с разпоредба на Столична община (СО) през 2016 година

Правилото е да се паркира единствено в посоката на придвижване и със задната част на автомобила към тротоара. За задачата водачите би трябвало да подминат свободното паркомясто и с придвижване обратно да паркират автомобила си.

" Тук, тези места, които са маркирани напряко са отплата за живущите, час от чийто места отпадат поради смяна на организацията и успоредното паркиране на бул. " Патриарх Евтимий " което се вкарва ", съобщи пред БНР общинският консултант от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов.

Според Спасов захождането обратно при паркиране е единственият безвреден метод, с цел да има задоволително видимост и при паркиране и при излаз от паркомястото и включване в придвижването.

Някои пътни специалисти обаче не споделят мнението му.Според тях с новия способ паркирането няма до е по-безопасно, а единствено потеглянето ще е по-безопасно.


" Ефектът от цялото това нещо ще е доста изнервени сътрудници водачи, което ще се види не тук, а по-късно, където в резултат на това изнервяне, те ще причинят много ПТП-та. Лошото е, че би трябвало да се паркира обратно, което значи, че в случай че има знак за инвалидно място или длъжностен абонамент, то няма да се види ", съобщи ръководителят на Национално обединяване на водачите Хинко Радков.

Живеещите в региона всеобщо недоволстват против новата организация на придвижване. От през вчерашния ден в обществените мрежи валят недоволства и насмешки с новата пътна маркировка.

Едновременно с това бранителите на измененията недоумяват за какво софиянци би трябвало постоянно да са недоволни при всеки опит за оптимизация на пътната инфраструктура.

От " Спаси София " пазят измененията като споделят, че косото паркиране не затруднява водачите в Русе или Сливен, където сходни места са въведени от години. " Сигурни сме, че няма да затрудни и софиянци, паркиращи на бул. Витоша. " Оодчертаваме, че това е единственият легален тип маркиране на напряко паркиране, както е маркирано в разпоредба Министерство на регионалното развитие. Такова паркиране е по-безопасно, тъй като обезпечава видимост при влизане и излизане ", пишат от Секретен сътрудник.

 

Източнок: OffNews

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР