Окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на 15-годишния шофьор

...
Окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на 15-годишния шофьор
Коментари Харесай

Освободиха българина, продал автобуса на каналджиите

Окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на 15-годишния водач на рейса, превозвал мигранти. Близки и другари на починалите в Бургас служители на реда не престават да сервират цветя на мястото на злополуката.

Българинът, който е продал рейса, който катастрофира в Бургас, е освободен. Няма събрани задоволително доказателства за покачване на обвиняване. Той е от Харманли.

Така, от в началото арестувани петима души – трима сирийци и двама българи, в ареста са останали единствено тримата сирийци с обвинявания. 

Това описа здравната сестра, която първа се е отзовала на сигнала. Три минути след получения сигнал за тежката злополука, на място идва първата кола за спешна помощ, в която е и Христина Атанасова. За 30-годишния си стаж споделя, че това е най-тежкият случай, на който е била изпращана.

 
Беше доста тежка панорама. Трудно се приказва за сходна обстановка. Когато дойдохме, не знаехме, че идваме на ПТП, което е с мигранти и с служители на реда. Адресът ни беше даден като злополука с потърпевши. Видяхме светлините, бяха извънредно доста коли подредени, които бяха всички на светлини. Поетапно ги вадиха и двамата пациенти, което значи, че имахме опция, в случай че е имало някакъв късмет, да създадем каквото и да е за тях. Качихме ги в колите за спешна помощ, направихме кардиограма, освободихме им дихателните пътища. Кардиограмите бяха задоволително показателни.
Христина Атанасова, ЦСМП-Бургас

Докато двата екипа на Спешна помощ пробват да реанимират служителите на реда, идва и трета кола за спешна помощ, която видяла рейса с мигрантите да се движи с гневна скорост.

" Спряха сътрудниците от Созопол, които са се прибирали от Шокова зала, където са водели незабавен пациент и те споделиха, че са видели рейса, този рейс в действителност е засякъл тях, някъде по пътя от Созопол насам. Те напълно прочувствено описаха по какъв начин е можело и те да пострадат и все пак стопираха да оказват помощ като видяха, че е този рейс ", добави Христина Атанасова.

" Ние сме работили екипно с тях. Винаги са били отсреща. Винаги са се отзовавали. Ние вървим тук-там, където има пациенти в положение, което изисква преместване по избран метод и на нас не ни доближават хората, които да носят и да оказват помощ. Винаги са се отзовавали. Ходили сме и на побоища, ходили сме тук-там, на които е трябвало да бъде отцепен регионът, с цел да можем ние да влезе. Винаги, постоянно са се отзовавали ", сподели още Христина Атанасова.

От през днешния ден Сухопътните войски на Българската войска ще усилят поетапно присъединяване си по защита на държавната граница с повече от 300 военнослужещи с нужната транспортна техника с нараснала проходимост.

Причината е увеличеният миграционен напън по българо-турската граница и идните избори, оповестява БНР.

Ще продължат и взаимните патрули със чиновници на " Гранична полиция ".

В защитата ще вземат участие и безпилотни летателни апарати.

Параметрите на спомагателната помощ бяха контрактувани сред Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи в четвъртък, откакто рейс с нередовни имигранти, мина през полицейски автомобил в Бургас и умъртви двама чиновници на реда.

Тримата сирийци, забъркани в злополуката, са с обвинявания за каналджийство, а лидерът на рейса - 15-годишният Омар, ще дава отговор за гибелта на служителите на реда. Наказанието, планувано за закононарушението, е от 3 до 10 години. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР