Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Силистренския окръжен съд

...
Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Силистренския окръжен съд
Коментари Харесай

Прокуратурата иска задържане под стража на разследващия полицай, обвиняем за подкуп

Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Силистренския областен съд за установяване мярка за неотклонение на привлечения като обвинен старши проверяващ служител на реда К.У, взел рушвет от разследвано лице. Прокуратурата упорства за най-тежката процесуална мярка за неотклонение - задържане под стража, на обвинявания. Съдебното съвещание е планувано за през днешния ден, в Силистренския областен съд.

Предстои прокуратурата да внесе в съда и искане за премахване на старши проверяващия служител на реда от работа.

К.У., който е с над 10 години стаж в системата, изискал подарък 500 лв. и приел 300 лв. от разследваното лице, против което водел наказателно произвеждане. Подкупът бил пожелан, с цел да издейства анулация на мярката " Забрана за овакантяване на страната " и с цел да снеме криминалистическа регистрация. На 29 август 2018 година директно след взимане на подкупа в служебния си кабинет в ОД на Министерство на вътрешните работи проверяващият е бил арестуван за период до 24 часа.

Разследването против старши служителя на реда е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Силистра.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР