Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира след репортажа на bTV

...
Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира след репортажа на bTV
Коментари Харесай

След репортаж на bTV: Прокуратурата се самосезира за случая на починала жена със симптоми на COVID-19

Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира след репортажа на bTV за умрялата 33-годишна жена, разкарвана от болница в болница. Разпоредена е предварителна инспекция.

Петя Бориславова е майка на три деца. От седмица е била на домашно лекуване, с негативен PCR тест, само че със признаци, наподобяващи COVID-19. Консултирана е с персонален доктор, кардиолог и белодробен експерт, била е на антибиотици.

На 15 септември, когато положението ѝ се утежнява, стартира разкарването ѝ сред двете лечебни заведения в Монтана, най-после тя въпреки всичко е била призната в многопрофилната, където умира. Двете здравни заведения правят инспекция.

Във съдбовния ден 33-годишаната Петя се оплаква от мощен зной. Близките викат кола за спешна помощ, само че не я дочакват и с персонален превоз дамата е докарана в приемното поделение на многопрофилната болница. Отказан ѝ е банкет макар издаденото направление за хоспитализация.

Пациентката е препратена към частната клиника „ Свети Георги “, откъдето също я връщат. Близките се връщат в държавната болница.

В последна сметка дамата е призната в реанимация, само че до тогава са изгубени близо три часа. Въпреки напъните на екипа – издъхва.

Според почерненото семейство неглижирането на случая е довело до съдбовния край, от болничното заведение отхвърлят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР