Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Кметът на Перущица се изправя пред Спецсъда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт по отношение на кмета на Перущица - Ради Минчев.

Той е упрекнат в длъжностни закононарушения, осъществени в интервала 2014-2016 година - заграбване на непознати средства, документни закононарушения и подписване на неизгодни за общината покупко-продажби, като вредите са систематизирани за над 222 000 лева и се квалифицират като обилни, заяви прокуратурата.

Заедно с кмета на Перущица, обвинявания получават и Илияна Павлова и Павлин Статев като помагачи.
Кметът на Перущица се връща на работа, реши Апелативният съд Според съда той няма по какъв начин да влияе на очевидците, защото множеството от тях са разпитани
Кметът на Перущица беше арестуван дружно с още няколко негови сътрудници през септември 2016 година и беше упрекнат в корупция и корист със служебното си състояние. Впоследствие беше пуснат под гаранция и се върна на работа.

По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства и други, показват от прокуратурата.

Сред доказателствата са и подправени публични и частни документи, което единствено по себе си е закононарушение. Документите удостоверяват осъществяване на заплащане по контракти сред община Перущица и компании - за създаване на здания, разкриване на строителна площадка. Иззети са и протоколи за осъществена активност, констативни актове, актове за строително- монтажни работи, отчети, пълномощни и фактури.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР