Окръжна прокуратура-Пазарджик предаде на съд 43-годишният полицай, който на 19

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик предаде на съд 43-годишният полицай, който на 19
Коментари Харесай

Полицаят, блъснал дете край Пазарджик, отива на съд

Окръжна прокуратура-Пазарджик съобщи на съд 43-годишният служител на реда, който на 19 юли в пазарджишкото село Братаница, по несъобразителност предизвикал гибелта на 7-годишно момиче.

До там се е стигнало, откакто той е управлявал лек автомобил, марка „ Шкода “, благосъстоятелност на МВР-Пазарджик, по служебна задача. Към 11,30 час наближил село Братаница и навлязъл по основен път. В обитаемото място имало ограничаване на скоростта 50 км/ч. Водачът се движел с не по-малко от 70 км/ч по двупосочен път с непрекъсната линия.

В нарушаване на разпоредбите служителят на реда управлявал автомобила е направил изпреварване с превишена скорост. През това време по пешеходната пътека прекосявали две деца. Шофьорът бил на 40 метра преди пътеката, в рисковата зона за прекъсване, когато забелязал пешеходците. Поради високата скорост на придвижване той не съумял да спре в точния момент и блъснал преминаващото по пътеката 7-годишно момиче.

След удара автомобилът минал 14 метра, качил се на левия тротоар и спрял. Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според здравната експертиза момичето е умряло от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна контузия.

На 21 юли на обвинения му е било отнето свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство и му е наложена възбрана да напуща рамките на страната. Направените проби за алкохол и опиати на лидера са негативни. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Делото е планувано за разглеждане в разпоредително съвещание в Окръжен съд- Пазарджик.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР