Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Д.Н., на 23 г., и

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Д.Н., на 23 г., и
Коментари Харесай

Митничари на Капитан Андреево хванаха злато за 134 хиляди лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинени Д.Н., на 23 година, и А.Н., на 43 година, български жители, за това, че на 24 май 2021 година, през ГКПП- Капитан Андреево, в съучастничество като причинители, са пренесли през границата на страната, от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели в огромни размери.

Задържаните контрабандни артикули са 220 златни украшения, с общо тегло 1682 грама, на обща стойност 134 560 лв. – и са закононарушение по член 242 алинея 1 писмен знак „ Д “ от Наказателния кодекс.

На 24 май 2021 година, към 16 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, дошъл лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, в който пътували двамата обвинени – А.Н. и Д.Н., татко и наследник.

Автомобилът е бил отклонен за щателна митническа инспекция. При осъществен обиск на двамата мъже, в облеклата им били открити укрити общо 220 златни украшения – пръстени, гривни, синджири, медальони, обици, всички от 14-каратово злато, или общо 1682 грама.

Разследването по случая се прави от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество „ Южна Морска “.

Спрямо двамата обвинени е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на по 2000 лв. за всеки едни от тях. С разпореждане на наблюдаващия прокурор им е наложена възбрана да напущат рамките на България.

Златните украшения са конфискувани и са приобщени като материални доказателства по досъдебното произвеждане.

Разследването по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР