Окръжна прокуратура-Хасково наблюдава две досъдебни производства за контрабанда на цигари,

...
Окръжна прокуратура-Хасково наблюдава две досъдебни производства за контрабанда на цигари,
Коментари Харесай

Разследват два опита за контрабанда на цигари през Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково следи две досъдебни производства за контрабанда на цигари, открити в товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Единият случай от 1 февруари е с товарен автомобил със стока от Турция за Германия и Нидерландия. По метода "анализ на риска " камионът е бил ориентиран за сканиране с рентген. При инспекцията са били открити 39 кашона с облекла във вакуумирани найлонови пликове, в които били укрити стекове с цигари. Установени са били общо 31 990 кутии, или 639 800 къса, с цигари от разнообразни марки с непознат акцизен бандерол на стойност 195 489 лв..

Предишния ден в различен товарен автомобил с мебели от Турция за Германия митническите чиновници разкрили 11 530 кутии цигари, или 230 600 къса, също с непознат акцизен бандерол. Тютюневите произведения били укрити в шкафове в мебелите. Окръжна прокуратура-Хасково прави дейности по следствието по двете досъдебни производства, се добавя в известието.

Междувременно от пресцентъра на Агенция "Митници " в Свиленград оповестиха за още два случая на контрабанда на тютюневи произведения на 31 януари. Те са били открити също в турски камиони с дестинация към Западна Европа. На разнообразни места в транспортните средства са били открити общо 2240 кутии цигари без бандерол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР