Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка

...
Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска задържане под стража за българин, издирван от италианските власти

Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на Севджан Ю. Той е търсен от италианските управляващи с Европейска заповед за арест, издадена въз основа на неоправдателна присъда на Апелативния съд в Рим от 20 март тази година. Това оповестиха от пресслужбата на прокуратурата в Бургас.

В присъдата е посочено, че Севджан Ю. е приет за отговорен в осъществено от него закононарушение по чл.110 и чл.628 от Италианския углавен кодекс за съучастничество в тежък и тенденциозен обир, както и в съучастничество в принуждение и тежки телесни повреди. Престъпленията са осъществени в италианския град Ветрала, Република Италия.

За осъществените закононарушения на издиреното лице е било наложено наказване "лишаване от независимост " в размер на 5 години и три месеца.

Севджан Ю. е арестуван на 24 август тази година от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, а в следствие за период до 72 часа от Окръжна прокуратура - Бургас.

Очаква се Окръжен съд - Бургас да насрочи съвещанието си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР