Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно производство за нарушени служебни задължения

...
Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно производство за нарушени служебни задължения
Коментари Харесай

Прокуратурата погна бившия главен архитект на Созопол за подпорната стена на Алепу

Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно произвеждане за нарушени служебни отговорности при издаването на Разрешение за градеж на името на „ Алепу Вилидж “, осведомиха преди малко от държавното обвиняване.

В известието не се прецизира кое длъжностно лице ще бъде разследвано, само че излиза наяве, че е някогашен основен проектант на Община Созопол. Съдейки от датата на издаване на разрешението за градеж – 10 септември 2018 година, това би трябвало да е Светозар Рашков, който от 1 септември 2018 година размени Румен Александров.

Според държавното обвиняване той е нарушил служебните си отговорности и е издал позволение за градеж №100/10.09.2018 година на името на „ Алепу Вилидж “ АД, допускайки несъмнено юридическо лице да се облагодетелства и да настъпят немаловажни тежки последствия и за общината, и за околната среда.

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани неотложно от Община Созопол заверени копия на издадените по този проблем позволения за градеж. Указано е да бъде изискана и цялата документи, отразяваща резултатите от осъществени инспекции на място от РДНСК – Бургас, както и отчет от Началника на дирекцията.

Разпоредено е също по този начин да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното произвеждане. Постановено е в хода на следствието да бъдат осъществени и други дейности, измежду които назначението на Тройна техническа експертиза, Съдебно-оценъчна експертиза и Екологична такава.

По информация на Флагман.бг държавното обвиняване е разкрило сериозен проблем. Инвеститорът е внесъл при започване на 2018 година план за брегоукрепване в Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас, който е прегледан от специалисти и е преценено, че не е необходим Оценка на въздействието върху околната среда. Впоследствие планът е сменен от вложителя и към него е прикрепено мнението на екоинспекцията. Главният проектант непосредствено го е подписал, допускайки основна смяна на цялото капиталово предложение. В разрешението за градеж е посочена е и етапността – подсилване на свлачище и втори стадий – създаване на курортен комплекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР