Окръжна прокуратура – Пловдив привлече бизнесмена и собственик на Първа

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече бизнесмена и собственик на Първа
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна ново обвинение на Атанас Червенков-Райфъла

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли предприемача и притежател на Първа частна спешна помощ в града под тепетата Атанас Червенков към наказателна отговорност. Обвинението е за това, че в интервала от месец юни до месец септември 2017 година, е направил подготвяне към закононарушение по чл.330 ал.1 от Наказателния кодекс.  ервенков е провел запалване на имущество със забележителна стойност- кола за спешна помощ марка „ Мерцедес Спринтер 313 “, благосъстоятелност на трето лице. За задачата още преди да е почнало осъществяването на закононарушението, той си е осигурил  двама съучастници.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава, а плануваното от закона наказване за осъщественото от Райфъла закононарушение е отнемане от независимост за период от 3 до 8 години.

В момента Атанас Червенков-Райфъла апелира пред Апелативния съд в Пловдив присъдата си от 13 години затвор при първичен непоколебим режим, която му бе наложена от Окръжния съд под тепетата за куп закононарушения в съучастничество с още четирима съучастници.

Скандално известният предприемач и арендатор на пазара на улица „ Младежка ” получи 11 години за подбуждане за опит за ликвидиране на шефа на медицински център „ Хипоталамус ” Аргир Гяуров, 8 години за подбуждане за опожаряването на колите на ексдепутата Антоний Йорданов и на някогашната си държанка Павлина Хараланова,  1 година за увреждане на имущество и 2 години за нелегално преместване на муниции.

Съдът наложи наложи най-тежкото от четирите санкции, като го усили с  две  години. За 16 години зад решетките ще влезе зад решетките и другият основен обвинен – Веселин Загорски-Весо Тъпото, който получи получи съответно 12, 9 и 3 години по трите му повдигнати от прокуратурата обвинявания.

Другите трима обвинени по същото дело – Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев, бяха наказани надлежно на  6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца. Петимата подсъдими бяха приети за отговорни и за осъществени от тях голям брой умишлени палежи на коли през интервала от 9 януари 2014 година до 22 януари 2015 година в Пловдив, като от действията са последвали обилни вреди на обща стойност 49 289, 92 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР