Окончателно депутатите приеха на второ гласуване законопроект за изменение и

...
Окончателно депутатите приеха на второ гласуване законопроект за изменение и
Коментари Харесай

Интимна връзка, за да има домашно насилие: мъж, жена и трайност от 60 дни

Окончателно депутатите одобриха на второ гласоподаване законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение. Това стана ясно по време на изключителното съвещание на Народното събрание, касаещо промени и в Наказателния кодекс, в който се плануват по-тежки санкции за междинна и лека телесна щета.

Поводът за предложенията е казусът с накълцаната с макетно ножче 18-годишната

В законопроекта бе записано още, че " фактическото съпружеско общуване " и/или интимна връзка се реализира сред две физически лица сред мъжки и женски пол. Предложението бе направено от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и срещна поддръжката на пленарна зала.

Интимната връзка би трябвало да е 60 дни, с цел да има домашно принуждение . Подобно предложение направиха вносителите ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи сред първо и второ четене на плана за промени в Закона за битка против домашното принуждение. Това също срещна поддръжката на депутатите.

Народните представители одобриха още в заключителните текстове и термин за интимна връзка, който планува: интимна връзка, съставлява цялост от доброволни трайни, персонални, интимни и полови връзки сред две физически лица от мъжки и женски пол, без значение от това дали споделят едно домакинство и чието пораждане, наличие и преустановяване не са обект на правно контролиране от различен закон. Трайни по смисъла на предходното изречение са връзките с продължение най-малко от 60 дни.
 Спор в Народно събрание дали домашното принуждение дефинитивно да стане наказуемо в интимна връзка от през днешния ден
Спор в Народно събрание дали домашното принуждение дефинитивно да стане наказуемо в интимна връзка от през днешния ден

Депутатите одобриха измененията на първо четене и се скараха дали второто гласоподаване да е сега
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР