Окончателният доклад на Специалната комисия на ЕП по изкуствен интелект

...
Окончателният доклад на Специалната комисия на ЕП по изкуствен интелект
Коментари Харесай

Изкуствен интелект: ЕС трябва да определи глобални стандарти

Окончателният отчет на Специалната комисия на Екологичен потенциал по изкуствен интелект предизвестява, че Европейски Съюз е изостанал в международната конкуренция за софтуерно водачество.

Дебатът по отношение на потреблението на изкуствения разсъдък (ИИ) би трябвало да се концентрира върху големия му капацитет да добавя хората, считат евродепутатите. Докладът, който ще бъде разискван и подложен на гласоподаване във вторник, предизвестява, че Европейски Съюз поема риска в бъдеще стандартите да бъдат разработвани другаде, постоянно от недемократични участници, до момента в който Европейски Съюз би трябвало да работи като международен законодател в региона на ИИ.

Специалната комисия по въпросите на изкуствения разсъдък в цифровата епоха (AIDА) набеляза разновидности на политики, които биха могли да отключат капацитета на ИИ във връзка с здравето, околната среда и изменението на климата. Той би могъл също по този начин да помогне в битката с пандемиите и глада в международен мащаб, да усъвършенства качеството на живот на хората посредством персонализирана медицина и да сътвори резистентен напредък и работни места.

Пресконференция с присъединяване на водещия евродепутат Аксел Фос (ЕНП, Германия) и ръководителя на комисията AIDA Драгош Тудораке (Renew, RO) ще се състои в 17.30 ч. (българско време) в залата за конференции на Парламента Дафне Каруана Галиция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР