От партията вече събират подписи и призоваха на това заседание

...
От партията вече събират подписи и призоваха на това заседание
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС искат извънредна сесия с мерки за движението по Патриарх Евтимий

От партията към този момент събират подписи и приканиха на това съвещание кметът и екипът му да бъдат изслушани какви ограничения и дейности възнамеряват за възобновяване на законността в града и спокойствието на жителите, съобщи Прошко Прошков на брифинг в Столична община.

Повод е вчерашното решение на Административния съд в София, който реши да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община , разпоредени от заместник-кмета по превоз Илиян Павлов по отношение на новата организация на придвижване в този регион.

След като съдът разгласи новата организация на придвижването в тази част от столичния център за противозаконна, съгласно ГЕРБ сега не трябват " следварително разискване и следварителни ограничения и поучения " с оповестения през вчерашния ден от представителите на " Спаси София " " тримесечен интервал на наблюдаване на това, което се свърши ".

" Съдът работи с обстоятелства и доказателства. Много се надявам, че когато съдът потвърди противоположното, ще има същото отразяване на действителната фактология . Бонев твърдеше, че всички ние, политици, специалисти, даже началникът на Столична дирекция на вътрешните работи, не знаем, че сме некомпетентни и злоумишлени. Започвал тримесечен интервал на наблюдаване на това, което се свърши. Кой носи отговорност за това следварително разискване, следварителни ограничения? Пътят пред кмета е един - да рапортува ограничения и дейности за възобновяване законността в града и че няма да има повече дейности, които основават публично напрежение и не подсигуряват спокойствието на жителите ", сподели Прошков.

" Очакваме и проект за деяние. считаме, че е резонно кметът, който евентуално е бил измамен, да се яви на тази изключителна сесия с овакантено място на зам.-кмета по превоз и да се откри метод. София не е опитно поле, не е " Леголенд ", това не е играчка за деца , това е място, което изисква професионализъм и умеене да се управлява градът стабилно, а не в ущърб на жителите ", добави общинският консултант от ГЕРБ.

" Надявам се, откакто разгласи в непросветеност политици, специалисти и Министерство на вътрешните работи, сътрудниците Бонев и " Спаси София " да не запонат да упрекват и съда в непросветеност, без значение какви решения взима. Факт е, че има проблем, не е належащо повече надменност. Стига с това надменност, не се ръководи по този метод ", заключи Прошко Прошков.

Антон Хекимян добави, че те ще се съобразят с всяко едно решение на съда, защото решението предстои на обжалване, само че въпросите ще останат и по тази причина чакат отговорите от столичния кмет. " Колко коства планът? Как е почнал? Защо не е координиран с Министерство на вътрешните работи? " Спасителите " се пробват да пуснат всички по пързалката, тъй като видяхме по какъв начин три месеца ще се проучва трафикът ", добави Хекимян. И удостовери, че всичко това върви с оставката на зам.-кмета по превоз. 

" Дори да го няма като точка в дневния ред, е редно кметът да каже " стоя зад този план, той се случи най-вероятно по недобър метод ", сподели общинарят от ГЕРБ и добави, че евентуално Васил Терзиев е бил измамен. Той заключи, че в този момент кметът на София е заставен да се изяснява за " действието на " Спаси София " и за тяхното избавяне на булевардите ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР