Около година, след като BMW представи седмото поколение на своя

...
Около година, след като BMW представи седмото поколение на своя
Коментари Харесай

BMW 330е - новият хибрид на баварците

Около година, откакто BMW показа седмото потомство на своя паметен модел 3-Series, към фамилията му се причислява нов член. Той се споделя 330е и съставлява plug-in хибрид, който дава обещание висока продуктивност и успеваемост.

Хибридното задвижване на новия модел комбинира 2.0-литров турбо бензинов мотор с мощ 184 к.с. и електромотор, ситуиран в корпуса на 8-степенната автоматизирана трансмисия, който генерира спомагателните 113 к.с.

Комбинираната мощ по документи е 252 к.с., само че от BMW са интегрирали в новия модел забавна функционалност. Тя се споделя XtraBoost и работи извънредно просто - когато натиснем внезапно педала на газта до долу, системата прибавя 40 к.с. към мощността за къс интервал от 10 секунди.
 Снимка 438531

Новото BMW 330e форсира до 100 км/ч за 5.9 секунди и развива оптималната скорост от 230 км/ч, само че от компанията не дават информация дали тези резултати са реализирани с или без XtraBoost.
 Снимка 438533

Встрани от системата за задвижване, 330е разполага с всички екстри, с които свързваме всяка версия на 3-Series. Моделът се предлага с всички линии на съоръжение, с които и другите версии, като включително влиза и спортното M Sport осъществяване, адаптивно окачване и M Sport спирачки.
 Снимка 438534

Все отново, акцентът във всеки хибриден автомобил е неговият разход на гориво. BMW 330e може да се движи единствено на електричество до скорост от 140 км/ч. Литиево-йонната батерия е с потенциал от 12 кВч и е инсталирана под задната седалка, пред резервоара за гориво. Максималният пробег на ток е сред 59 и 66 км.
 Снимка 438532

Батерията понижава малко размера на багажника, само че въпреки всичко, когато е нужно повече товарно пространство, постоянно можете да сгънем задните облегалки в съответствие 40/20/40.

За пръв път 330е ще се предлага и във версия комби, или както е по-известна измежду почитателите на BMW - Touring. Тя ще се появи малко по-късно - към лятото на идната година. Цените към момента не са оповестени публично.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР