Около четири хиляди тона вносни отпадъци бяха доставени с кораб

...
Около четири хиляди тона вносни отпадъци бяха доставени с кораб
Коментари Харесай

Екоактивисти отново алармират за тонове балирани отпадъци на пристанището

Около четири хиляди тона вносни боклуци бяха доставени с транспортен съд и разтоварени на 6 и 7 януари на пристанищния терминал „ Варна Запад ”. За това осведомят от Обществения център за околна среда и стабилно развиване, написа " Дарик ". 

``
реклама

В страницата си във Facebook те настояват, че преди да пристигна в България, корабът " NS SPIRIT " е бил в гръцко пристанище. „ Може да се окаже, че разширяваме географията на източниците за импорт на боклуци ”, разясняват от сдружението.

 

фотография: Facebook, Обществен център за околна среда и стабилно развиване

 

 --
Общественият център за околна среда и стабилно развиване не за първи път обръща внимание на идващите по море във Варна бали с боклуци. Наскоро те оповестиха и демонстрираха фотоси на стотици тонове балирани боклуци, разтоварени в навечерието на коледните празници на пристанище Варна. 

 

фотография: Facebook, Обществен център за околна среда и стабилно развиване
 
Според управата на пристанището това не са отпадъци, а твърдо гориво за потребностите на получателя. Товарът е за два от циментовите фабрики у нас. Законодателството ги задължава да употребяват като гориво модифицирани неорганични боклуци, с цел да понижат парниковите излъчвания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР