„Около 90 процента от рекламните съоръжения ще изчезнат, най-малко 500

...
„Около 90 процента от рекламните съоръжения ще изчезнат, най-малко 500
Коментари Харесай

Бизнесът за билбордовете: 500 души ще останат без работа

„ Около 90 % от рекламните уреди ще изчезнат, минимум 500 души, заети във компаниите, остават без работа, а общината ще се лиши от приходите, които сега са сред 800 000 и 1 000 000 лв. годишно”, разяснява угрижен Венцислав Иванов, ръководител на Асоциацията за външна реклама в Пловдив.

Ние сме настроени доброжелателно, не сме срещу измененията, само че желаеме да обсъдим с управлението на община Пловдив няколко тематики, които ни касаят. На срещата в сряда ще предложим да се стартира с рационален и професионално квалифициран план за съвременно градска среда, вместо да се одобряват фрапантните ограничения с новата разпоредба. Ако тя мине, на процедура би трябвало да бъдат отстранени близо 90 % от рекламните уреди.

Идеята ни е да се снима цялостното положение на рекламните уреди и експертите да кажат по какъв начин те да наподобяват естетически красиво. Разбираме, че общината е длъжна да контролира градската среда, само че не и бизнеса, по тази причина държим да има спор по препоръчаната разпоредба. Ако билбордовете са грозни, подготвени сме да предприемем ограничения за техния външен тип. Но не считаме за сериозен мотив, че пречат на придвижването и че има доста сигнали и каузи, заведени против община Пловдив за пътнотранспортни катастрофи поради рекламни уреди, както ни изясняват от община Пловдив.

Премахването на билбордовете ще остави без работа минимум 500-600 души, заети в този отрасъл, а по едно и също време ще лиши от приход и техните фамилии. Община Пловдив, която в този момент годишно получава от нас сред 800 000 и 1,3 млн. лв., също ще се лиши от средства. Ако наредбата се одобри в този тип, в който е препоръчана, ще бъде унищожен сериозен локален бизнес. Това е огромен удар и вредите от него мъчно биха могли да се възстановят.

Считаме, че е резонно да се приказва за промяна на наемните цени, които от пет години не са поправени. Но не и при растеж от 20 %, който се предлага от общината. Според нас оптималното нарастване би трябвало да бъде до 10 на 100. Постепенно след година още веднъж цените могат да се вдигнат поетапно, а не шоково.

Наредбата може да се облече в доста рационален и потребен за града тип, в случай че по нея работят в партньорство общината и браншът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР