Около 80% от заразените с новия коронавирус развиват симптоми на

...
Около 80% от заразените с новия коронавирус развиват симптоми на
Коментари Харесай

Колко от заразените с COVID-19 развиват симптоми

Около 80% от инфектираните с новия ковид развиват признаци на заболяването, демонстрира нов разбор, оповестен от UPI.

Само към 20% от инфектираните хора остават без признаци, до момента в който носят новия ковид, съгласно обзор на 79 изследвания на COVID-19. В тези изследвания са взели участие малко над 6 600 души, от които 1287 са останали безсимптомни.

Тези резултати поддържат подхванатите дейности за възпрепятстване разпространяването на COVID-19, сподели доктор Лен Хоровиц, белодробен експерт от болница „ Ленъкс Хил “ в Ню Йорк.

“Маски, обществено разграничаване, миене на ръцете и отбягване на тълпите – знаем, че това са четирите неща, които в действителност ще смекчат разпространяването ”, сподели Хоровиц.

„ Не мисля, че това трансформира нашите насоки, че всеки би трябвало да носи маска, която е нужна, с цел да се предотврати разпространяването от хора с асимптоматична зараза, изключително на публични места “, сподели доктор Сюзън Клайн, професор по инфекциозни заболявания от университета в Минесота, Минеаполис.

Д-р Амеш Адаля, професор в Центъра за здравна сигурност на „ Джонс Хопкинс “ в Балтимор, споделя: „ Много хора неправилно приписват леките признаци на нещо друго от Коронавирус. Новото изследване не трансформира насоките за публичното здраве, само че акцентира нуждата от по-пълно схващане на факторите, които вземат участие в развиването на признаците. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР