Около 46% от главните изпълнителни директори на глобални компании обмислят

...
Около 46% от главните изпълнителни директори на глобални компании обмислят
Коментари Харесай

Съкращения, рецесия, глобална несигурност - какво очакват бизнес лидерите

Около 46% от основните изпълнителни шефове на световни компании обмислят редуциране на чиновници през идващите шест месеца, до момента в който 39% към този момент са замразили проектите си за наемане на нови чиновници. Това демонстрират данните от най-новия отчет на консултантската компания KPMG, включващ допитване до 1325 основни изпълнителни шефове на световни компании от целия свят по отношение на икономическо развиване през идните три години.

86% от изпълнителните шефове са на мнение, че през идващите 12 месеца ще настъпи криза. Според 58% обаче тя ще бъде лека и къса, а 76% от изпълнителните шефове към този момент са изготвили проекти за справяне с нея.

14% от фирмените ръководители показват рецесията измежду най-неотложните проблеми. На сходно мнение са били 9% от тях при започване на годината.

Нововъзникващите технологии също попадат измежду факторите за по-висок риск пред организационния напредък на фирмите. Оперативни, регулаторни и репутационни опасения намират място в челната петица на икономическите опасности, сочи изследването.

Въпреки геополитическите и икономическите провокации, запитани за доверието им в устойчивостта на международната стопанска система през идващите 6 месеца, 73% от мениджърите дават отговор, че чакат позитивна вероятност – нарастване с 13 процентни пункта по отношение на февруари.

Докато фирмите не престават да се приспособяват към новите бизнес условия, в следствие от пандемията от ковид, 85% от изпълнителните шефове регистрират позитивни упования за напредък през актуалната година.

Глобалното икономическо доверие за идващите 3 години се усъвършенства, като в този момент 71% от интервюираните споделят сходно мнение по отношение на 60% през февруари.

Геополитическа неустановеност

Изпълнителните шефове показват, че геополитическата неустановеност ще продължи да оказва въздействие върху техните тактики и вериги за доставки през идващите 3 години. 81% от тях са коригирали или възнамеряват да поправят своите процедури за ръководство на риска поради геополитическия риск, а 21% възнамеряват да усилят ограниченията за адаптиране към сходни обстановки, с цел да реализиран задачите си за напредък.

Стратегическите съюзи (според 26%), органичният напредък (според 22%) и ръководството на геополитическите опасности (според 20 %) оглавяват листата на най-важните тактики за реализиране на задачите за учредителен напредък през идващите 3 години, съгласно изпълнителните шефове.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР