Около 3.4 милиарда души по света са изиграли поне една

...
Около 3.4 милиарда души по света са изиграли поне една
Коментари Харесай

Къде по света има най-много геймъри?

Около 3.4 милиарда души по света са изиграли най-малко една видео игра през последните шест месеца. Това демонстрира най-новото издание на отчета на Newzoo за световния гейминг пазар. Специализираната в игралната промишленост компания дава данни и за районите с най-вече геймъри по света. Оказва се, че нормално това не са най- доходоносните пазари.

Според изследването в района на Близкия изток и Африка почти 600 милиона души могат да бъдат наречени „ геймъри “ съгласно методологията на компанията. И въпреки всичко наподобява, че единствено дребна част от тях харчат действителни пари, с цел да играят.

Въпреки че районът е на второ място по консуматори, той ще генерира единствено към 7.2 милиарда $ през 2023 година Въпреки това анализаторите на компанията виждат капацитет за напредък на този пазар след годишния растеж на играчите през миналата година с 12%.

Други пазари наподобява са достигнали по-висока степен на засищане на потребителите. Азия е дом на най-вече геймъри с помощта на разрастващите се пазари в Китай и Индия в допълнение към добре познатите за промишлеността Япония и Южна Корея.



Междувременно Северна Америка и Европа са виновни общо за 20% от геймърите по света.

Данните сочат, че в международен мащаб единствено към 1.5 милиарда играчи заплащат за своите игри – под половината от общия брой геймъри.



Прогнозите са пазарът на видео игри да генерира към 188 милиарда $ през 2023 година Това е 2.6% годишен растеж, само че към момента е с към 5 милиарда $ под 2021 година, която се свързва с увеличени разноски за игри заради пандемията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР