Около 200 деца, търсещи убежище в Обединеното кралство, са изчезнали,

...
Около 200 деца, търсещи убежище в Обединеното кралство, са изчезнали,
Коментари Харесай

200 деца, търсещи убежище в Обединеното кралство, са изчезнали

Около 200 деца, търсещи леговище в Обединеното кралство, са изчезнали, откакто са били настанени в общежития , ръководени от държавното управление, призна министърът на вътрешните работи в понеделник в публично изказване.

В изявление пред Камарата на лордовете Саймън Мъри съобщи, че доста от изчезналите деца по-късно са били проследени и открити , заяви „ Гардиън ”.

Разкритието бе направено след обява в „ Олзървър ”, че съгласно осведомител от хостел в крайморския град Брайтън, ръководен от Министерството на вътрешните работи, някои деца са били отвличани пред хотела и принудително качвани в коли.

" Министерството на вътрешните работи няма пълномощия да задържа в тези хотели непридружени деца, търсещи леговище, и ние знаем, че някои от тях изчезват ", сподели той и добави, че доста от тях " след това са проследени ".

В отговор на въпрос на либералдемократа Пол Скривън Мъри добави, че едно момиче и най-малко 13 деца под 16 години са измежду изчезналите след настаняването им в хотели, ръководени от Министерството на вътрешните работи.

Той съобщи, че 88% от 200-те изчезнали деца са албански жители , като добави, че би било неправилно " да се вършат систематизирания по отношение на аргументите ", заради които малолетните изчезват.

Според " Гардиън " неправителствени организации неведнъж са изразявали угриженост по отношение на децата, които изчезват от местата за настаняване, и са предложили на държавното управление да им помогне да ги предпазят, само че Министерството на вътрешните работи е отхвърляло тези оферти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР