Около 18.00 ч. беше възстановено движението по главния път София-Варна

...
Около 18.00 ч. беше възстановено движението по главния път София-Варна
Коментари Харесай

Пореден протест край Ловеч: Какво е бъдещето на местната болница

Около 18.00 ч. беше възобновено придвижването по основния път София-Варна при пътния възел " Абланица ", който беше блокиран от медици от ловешката болница , таксиметрови водачи, пристигнали тук с колите си, и десетки жители. Всички те за следващ път излязоха на митинг с гледище страната по-бързо да откри трайно решение за проблемите на лечебното заведение.

Здравното заведение е в тежко финансово положение, с просрочени остарели отговорности от близо 6 млн. лв. и запорирани сметки.
 

Искането на протестиращите е страната да се намеси в най-кратки периоди . Те приканват както премиера Бойко Борисов, по този начин и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев да намерят решение, с цел да не бъде закрита ловешката болница поради напускането на медици и тежкото финансова рецесия.

Eдва в петък медиците от Ловеч получиха януарските си заплати.
 

Протестиращите настояха също правосъдните органи да потърсят отговорност от отговорните за положението на лечебното заведение .

" Ние ще излизаме на пътя, до момента в който Борисов не пристигна в Ловеч и не поеме съответен ангажимент за стабилизирането на ловешката болница ", заканиха се жителите, представени от.
 

" Това е форма на геноцид, в случай че се закриват лечебни заведения - неналичието на съответен здравно обслужване на обещано обитаемо място обрича тези хора ", обявиха още участници в митинга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР