Около 100 000 работни места могат да бъдат застрашени в

...
Около 100 000 работни места могат да бъдат застрашени в
Коментари Харесай

Фолксваген и БМВ най-засегнати от Брекзит без сделка

Около 100 000 работни места могат да бъдат застрашени в Германия, в случай че Англия напусне Европейския съюз без съглашение, сочи изследване, оповестено през вчерашния ден във в. " Велт ам зонтаг " и представено от ДПА.

" В нито една друга страна отражението върху заетостта като цяло не е толкоз огромно, колкото в Германия ", уточни един от създателите на изследването, Оливер Холтемьолер.

Изследването взима поради единствено загубата на работни места, която ще бъде провокирана от спад на износа вследствие на нови мита за вноса във Англия при положение на нерегламентиран " Брекзит ", само че не и по-нататъшни закани за пазара на труда като да вземем за пример понижаване на готовността да се влага.
В Германия автомобилостроенето ще бъде най-засегнато от спада на износа. По отношение на чиновниците най-голямо отражение ще бъде усетено в заводите на Фолксваген (Volkswagen) във Волфсбург и на Бе Ем Ве (BMW) в Динголфинг-Ландау, провинция Бавария.
Според изследването във Волфсбург ще бъдат наранени 500 служащи, а в Динголфинг-Ландау - 265.

Като цяло откривателите от Института за стопански изследвания в Хале и университета Мартин Лутър Кинг в Хале-Витенберг виждат най-големи опасности за провинции Баден-Вюртемберг, Бавария и Северен Рейн-Вестфалия, до момента в който съвсем никакви работни места няма да бъдат в заплаха в Източна Германия.

Освен Германия, съгласно изследването, Франция ще бъде измежду най-засегнатите страни от Европейски Съюз при " Брекзит " без договорка, като се чака там да бъдат застрашени 50 000 работни места. В Китай в заплаха ще са към 59 000 работни места. В съответствие с популацията, резултатът ще бъде максимален в Малта и Ирландия.

Според изследването 612 000 души по света могат да изгубят работата си при положение на некоординиран " Брекзит ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР