Около 1,2 милиарда деца живеят в бедност. Това сочи доклад

...
Около 1,2 милиарда деца живеят в бедност. Това сочи доклад
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 остави 150 милиона деца в бедност

Около 1,2 милиарда деца живеят в беднотия. Това сочи отчет на УНИЦЕФ и приканва битката с бедността измежду децата да стане приоритет на международната общественост. Очаква се тази численост да се усили, защото не е завършила.
Броят на децата, живеещи в изключителна беднотия, се е нараснал до почти 1,2 милиарда поради пандемията COVID-19, сочи оповестен през днешния ден разбор на УНИЦЕФ и на организацията „ Спаси децата ”. Това е нарастване с 15% на броя на децата, живеещи в ограничения, в страните с ниски и междинни приходи, или в допълнение 150 милиона деца.
Анализът на бедността включва данни за достъп до обучение, опазване на здравето, жилища, храна, канализация и вода допълнително от 70 страни. Около 45% от децата са били лишени от най-малко една от тези сериозни потребности в страните, оценени преди пандемията.
 За децата в пандемията - ваксина или стимулиране на естествения имунитет За децата в пандемията - ваксина или стимулиране на естествения имунитет
Ако децата прекарват леко ковид - то тя е рискова за личния състав в едно учебно заведение. Наистина е редно децата да носят маски в учебно заведение,...
УНИЦЕФ предизвестява, че обстановката евентуално ще се утежни през идващите месеци. „ Спаси децата “ и УНИЦЕФ се ангажират да продължат да следят тази изменяща се обстановка и да работят с държавните управления и гражданското общество, с цел да се оправят с нея.
„ COVID-19 и ограниченията за блокиране, наложени за попречване на разпространяването му, тласнаха милиони деца в по-дълбока беднотия “, сподели Хенриета Форе - изпълнителен шеф на УНИЦЕФ. Някои фамилии изпитват равнища на ограничения, които не са виждали в никакъв случай до момента. Най-обезпокоително съгласно нея е, че сме по-близо до началото на тази рецесия, в сравнение с до нейния край ".
Докладът отбелязва, че детската беднотия е доста повече от финансова стойност. Въпреки че ограниченията за финансова беднотия (като приходите на домакинствата) са значими, те дават единствено непълен взор върху тежкото състояние на децата, живеещи в беднотия. Посочва се нуждата от използване на многосекторни политики, ориентирани към опазването на здравето, образованието, храненето, водата и канализацията и лишенията от жилища, с цел да се постави завършек на многоизмерната беднотия.
Социалната отбрана, приобщаващите фискални политики, вложенията в обществените услуги и заетостта и намесата на пазара на труда в поддръжка на фамилиите са от решаващо значение за извеждането на децата от бедността и предотвратяването на по-нататъшно обедняване. Това включва разширение на достъпа до качествени здравни грижи и даване на инструментите и технологиите, нужни на децата да продължат образованието си дистанционно; и вложение в политики, подобаващи за фамилията, като заплатен отпуск и грижи за деца.
 Всяко пето дете в немските детски градини не приказва немски вкъщи Всяко пето дете в немските детски градини не приказва немски вкъщи
Всяко пето от децата, които вървят на детска градина в Германия, у дома съвсем не приказва на немски език. Статистиките сочат, че през след това...
„ Тази пандемия към този момент докара до най-голямата международна изключителна просветителна обстановка в историята и повишаването на бедността ще затрудни най-уязвимите деца и техните фамилии да компенсират загубата “, означи и Ингер Ашинг, основен изпълнителен шеф на „ Спаси децата “. „ Децата, които губят образованието си, са по-склонни да бъдат принудени да работят или да сключат ранен брак и да бъдат хванати в цикъла на беднотия за години напред. Не можем да си позволим цяло потомство деца да станат жертви на тази пандемия. Националните държавни управления и интернационалната общественост би трябвало да се засилват, с цел да смекчат удара ”, счита тя.
Организациите приканват да се работи в този момент, с цел да бъде предотвратена обстановка, при която още деца да бъдат лишени от съществени житейски потребности като учебно заведение, медикаменти, храна, вода и заслон.
„ Правителствата би трябвало да дадат приоритет на най-маргинализираните деца и техните фамилии посредством бързо разширение на системите за обществена отбрана, в това число парични помощи и детски надбавки, благоприятни условия за отдалечено образование, здравни услуги и хранене в учебно заведение. Правенето на тези сериозни вложения в този момент може да помогне на страните да се приготвят за бъдещи разтърсвания.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР