Охранител в галерия на изкуствата в Русия беше обвинен в

...
Охранител в галерия на изкуствата в Русия беше обвинен в
Коментари Харесай

В Русия охранител добави очи върху картина, която трябвало да пази

Охранител в изложба на изкуствата в Русия беше упрекнат в това, че по време на първия си работен ден е надраскал картина от руско време, която трябвало да охранява.

По време на посещаване на културно-образователния център „ Елцин “ в Екатеринбург през декември двама гости забелязали, че на картината на Ана Лепорская „ Три фигури “ с химикал са нарисувани очи.

На авангардната картина са изобразени три нереални фигури, които нямат очи.

След това охранителят е уволнен, а полицията е почнала престъпно следствие.



В свое изказване шефът на център „ Елцин “ Александър Дроздов осведоми, че охранителят е нает от частна охранителна компания.

Това също по този начин е бил първият му ден на работа в културно-образователния център, споделя пред ura.ruк кураторът на изложбата Ана Решеткина.

"Мотивите за постъпката му към този момент остават неразбираеми, " споделя тя.

Охранителят също по този начин е нарисувал очите с една от химикалките с логото на центъра, като мастилото е проникнало в пласт от боята, добавя Решеткина.

Министерството на вътрешните работи е осведомено на 20 декември, само че в началото е отказало да образува наказателно дело, оценявайки вредите като "незначителни ".

Чак след тъжба от министерството на културата до основния прокурор полицията е стартирала следствие през предходната седмица.

Ако бъде приет за отговорен, охранителят може да бъде осъден с санкция и до три месеца затвор.

Картината е върната в Третяковската изложба в Москва, с цел да бъде реставрирана. Разходите по реставрацията ще възлязат на 250 000 рубли (3 345 долара), написа BBC.

Лепорская е създател от времето на Съветския съюз, известна с това, че проектирала здания. Нейни произведения могат да бъдат открити в разнообразни музеи в Русия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР